E-bike review

Review Gazelle Cityzen C8 HMB sportief en overal thuis

Door site-redactie - Prijs-update: 22 oktober 2019 -

Een speelse en sportieve e-bike

Met de Cityzen C8 HMB laat Gazelle zien dat ze ook prima sportieve elektrische fietsen kunnen maken. Het succesvolle design van de Citzyen is nu ook verkrijgbaar als elektrische fiets! De gewichtsverdeling is optimaal en super gecentreerd door de accu op de onderste framebuis te plaatsen. De krachtige Bosch middenmotor brengt je met gemak overal waar je maar wilt. Deze Gazelle Cityzen C8 is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart en mat grijs.

De licht sportieve zithouding, de krachtige schijfremmen en de sterke Bosch motor zijn prima ingrediënten voor een sportieve E-bike. Korte ritten door de stad, maar ook lange fietstochten met bagage zijn geen probleem met de Cityzen C8 HMB. De Gazelle Cityzen C8 Hybrid M is de meest sportieve elektrische fiets van Gazelle. Het Cityzen frame bevalt zo goed dat er diverse varianten van zijn gemaakt. De C8 Hybrid M is het meest geschikt voor de liefhebbers van sportieve fietstochten. De centraal geplaatste accu geeft de fiets een actieradius tot wel 140 kilometer! De zithouding is lekker sportief en dat maakt de Cityzen lekker speels en wendbaar.

Wat vinden wij van de Gazelle Cityzen C8 HMB?

De Gazelle Cityzen C8 HMB is een sportieve elektrische fiets met een Bosch Active Line middenmotor. Deze krachtige motor levert maarliefst 48Nm. Ruim voldoende om in elke type terrein, van vlak tot heuvelachtig, lekker vlot vooruit te komen. De ondersteuning van deze fiets gaat tot 25 Km/Uur. Dankzij de lage positie van de motor is het lichte stuurgedrag gebleven. Bij deze e-bike heb je de keuze uit 3 soorten fietsaccu's. Zilver (300 Wh), Goud(400Wh) en Platina (500Wh). Zo bepaal je zelf je eenvoudig je maximale actieradius.

Wat vinden de experts er van?

Quotes van andere experts:

Fietsenwinkel.nl:
Review Gazelle Cityzen C8 HMB Dames
Met de Cityzen C8 HMB laat Gazelle zien dat ze ook prima sportieve elektrische fietsen kunnen maken. Het succesvolle design van de Citzyen is nu ook verkrijgbaar als elektrische fiets! De gewichtsverdeling is optimaal en super gecentreerd door de accu op de onderste framebuis te plaatsen. De krachtige Bosch middenmotor brengt je met gemak overal waar je maar wilt.
Score: 9.0
Fietsersbond:
Review Gazelle Cityzen C8 HMB Dames
Prima lichte en sportieve fiets. Maar bij het sportieve karakter past een krachtiger motor beter. Fraai, uitgebreid en goed afleesbaar display in het midden van de fiets en bediening links bij het handvat. Prettige knopjes met klikjes. Met USB-aansluiting voor laden telefoon e.d. Niet afneembaar (maar makkelijk op te lossen met losdraaien borgschroefje)
Score: 8.9
Elektrischefietsenkiezen.nl:
Review Gazelle Cityzen C8 HMB Dames
Deze hybride fiets is uitgevoerd met een halfopen kettingkast en met acht versnellingen is hij bij uitstek geschikt voor de grotere toertochten. De accu is wel wat duurder dan de vroeger veel gebruikte Nikkel Metaalhydride accu maar biedt vele voordelen. Tijdens wat langere fietstochten waarbij je verder wil gaan dan de actieradius die je accu ondersteund is dit ook prettig. Hoe hard je zelf moet trappen kan je instellen met de vier trapondersteuningsstanden en is instelbaar met een knopje op het stuur
Score: 9.0


Conclusie

Het is een prima lichte en sportieve elektische fiets. Het display is goed afleesbaar en uitgebreid, daarnaast is de bediening links bij het handvat handig. De fiets is geschikt voor grotere toertochten door de halfopen kettingkast en versnellingen. De gewichtsverdeling is optimaal en super gecentreerd door de accu op de onderste framebuis te plaatsen. De krachtige Bosch middenmotor brengt je met gemak overal waar je maar wilt. De accu is wat duurder, maar dat geeft zeker waar voor jouw geld. Het display is niet afneembaar (maar makkelijk op te lossen met losdraaien borgschroefje).

9.0
 • Betrouwbare krachtige Bosch motor • Laag zwaartepunt • Krachtige schijfremmen
 • Duurdere accu
 • Tip een ander en deel eenvoudig de laagste prijs!

  Gazelle Cityzen C8 HMB Dames
  Prijzen vergelijken

  Gazelle Cityzen C8 HMB Dames is onder andere te koop bij

  Koninklijk fietsen

  € 2.999,-

  Beschikbaar

  Ga naar Gazelle

  Specificaties

  Algemeen

  Fabrikantcode Cityzen C8

  E-bike Techniek

  Motortechniek Bosch Active Line 2
  Maximale snelheid met ondersteuning (km/u) 25

  Accu

  Maximale actieradius (km) 180
  Uitneembare accu
  Type accu Lithium-ion

  Gazelle Cityzen C8 HMB Dames

  icon: Gazelle Cityzen C8 HMB Dames

  Gazelle - Met de Cityzen C8 HMB laat Gazelle zien dat ze ook prima sportieve elektrische fietsen kunnen maken. Het succesvolle design van de Citzyen is nu ook verkrijgbaar als elektrische fiets! De gewichtsverdeling is optimaal en super gecentreerd door de accu op de onderste framebuis te plaatsen. De krachtige Bosch middenmotor brengt je met gemak overal waar je maar wilt. Deze Gazelle Cityzen C8 is...

  Relevante producten

  icon: Gazelle Cityzen C8 HMB Heren - te koop vanaf: 2.999,-

  Gazelle Cityzen C8 HMB Heren

  Gazelle - Met de Cityzen C8 HMB laat Gazelle zien dat ze ook prima sportieve elektrische fietsen kunnen maken. Het succesvolle design van de Citzyen is nu ook verkrijgbaar als elektrische...

  Gazelle: € 2.999,-

  icon: Gazelle Cityzen C8 HMB Dames - te koop vanaf: 2.999,-

  Gazelle Cityzen C8 HMB Dames

  Gazelle - Met de Cityzen C8 HMB laat Gazelle zien dat ze ook prima sportieve elektrische fietsen kunnen maken. Het succesvolle design van de Citzyen is nu ook verkrijgbaar als elektrische...

  Gazelle: € 2.999,-

  Shops in the Spotlight

  Voordelig geprijsd

  Meer voordeel

  In the spotlight: Stella fietsen

  Populaire Stella acties

  UitgelichtCortina E-U4 2019
  Zeer populair onder scholieren

  Beste uit de test AD 2019

  NEW De beste e-bike?
  Wij hebben 4 tests voor je

  Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

  Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens de RAI Vereniging? De beste elektrische fietsen 2019 volgens de Fietsersbond, Consumentenbond en Telegraaf Wat is de beste elektrische fiets 2019 volgens AD en Fietstest? Wat is de beste elektrische fiets 2018 volgens de Consumentenbond?

  NEW E-bike 2019
  Nieuwste modellen

  Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

  Bekijk prijzen