Spotlight

Elektrische fiets kind; koopgids, tips en de beste schoolfiets 2018!

Door site-redactie - Prijs-update: 22 april 2019 -

Een zware schooltas? De fietskrat is de meest populaire oplossing!

Een transportfiets is speciaal bedoelt voor het vervoeren van spullen en daardoor de ideale school of boodschappenfiets. Het imago van de fiets is nu beter dan ooit. Steeds vaker pakken jongeren de elektrische transportfiets met fietskrat naar school. De elektrische fiets wordt namelijk allang niet meer als suf gezien. De transportfiets is de perfecte oplossing voor als jongeren lange afstanden moet overbruggen naar de middelbare school. De jongeren die in de omliggende dorpen wonen, zullen deze frustratie ongetwijfeld herkennen. Naar school gaan betekent voor hun dat ze eerst minimaal een half uur moeten fietsen. Dit is allemaal erg gezond, maar de meeste jongeren hebben hier echt niet altijd zin in. Je pakt niet alleen de fiets op zonnige dagen, maar ook als het buiten hard waait of regent. Scholen zijn niet altijd goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de kosten daarvan nemen alleen maar toe.

De prijs voor een elektrische schoolfiets ligt hoger dan die van een normale fiets, maar dit is slechts een eenmalige uitgave. Op ten duur ben je met een e-bike dus veel goedkoper uit dan met een bus of treinabonnement. De elektrische fiets is een goede vervanger voor het openbaar vervoer en dit merk je onder jongeren. Als je de minpunten naast elkaar zet, zoals; het openbaar vervoer, school slecht bereikbaar, lange afstanden en vaak slecht weer. Begrijpen we heel goed dat steeds meer jongeren kiezen voor een elektrische fiets.

Snelmenu

Minimum leeftijd elektrische fiets

Handig om te weten; een e-bike is een andere benaming voor een elektrische fiets. Anders dan de benaming is verder geen verschil. Er bestaan twee soorten elektrische fietsen: de normale elektrische fiets en de Speed Pedelec.

Voor de normale elektrische fiets heb je géén rijbewijs nodig en mag gebruikt worden vanaf iedere leeftijd. Je hoeft geen helm te dragen en je mag gewoon fietsen op het reguliere fietspad. Met een elektrische fiets moet je altijd zelf meetrappen en is dus geen brommer. Het fietsen op een elektrische fiets voelt alsof je altijd wind mee hebt.

Een Speed Pedelec is meer een vervanger voor de auto. Ze zijn geschikt voor langere afstanden en zijn veel duurder in aanschaf. Ze beginnen bij tweeduizend euro en kunnen een snelheid behalen van 45 kilometer per uur. Een auto of motor rijbewijs is verplicht en je moet een helm dragen. Een Speed Pedelec is dus geen schoolfiets.


Uitgelicht: Cortina E-U4 Transport

De Cortina E-U4 Transport is de ultieme elektrische fiets voor jongeren. De fiets is hip en helemaal van deze tijd. Cortina is het merk dat meegaat met alle trends op het gebied van mode en interieur. Dit is ook te zien in het design van deze elektrische fiets. De fiets heeft een zeer robuust frame, en een uitgebreid en gebruiksvriendelijk display waar op af te lezen is, de ondersteuning, actuele snelheid, afgelegde kilometers, actieradius en een servicebeurt waarschuwing.

De fiets is helemaal te pimpen in eigen stijl. Je kan aan de voorkant een mand of krat plaatsen zoals bij alle transportfietsen.

Door de redactie is extra uitgelicht; de Cortina elektrische Transport fiets. De fiets is als beste getest en is verkrijgbaar in verschillende trendy modekleuren.


Elektrische fiets middelbare school

Veel jongeren die minimaal zes kilometer vanaf school wonen, zullen de frustratie ongetwijfeld herkennen. Het waait hard buiten, maar dat weerhoud je er niet van om alsnog naar school te fietsen. Hoe fijn is het als je je fietstijd flink kunt verminderen?

Met een elektrische fiets ben je veel gezonder bezig dan als je in de bus stapt. Lange afstanden en tegenwind zijn niet langer meer een obstakel als je 's ochtends naar school moet fietsen. De ondersteuning van een elektrische motor neemt de nadelen van een normale fiets heel snel weg.

De ondersteuning zorgt voor een vermindering van je reistijd maar het is niet zo dat je helemaal niet hoeft te trappen. Een elektrische fiets is geen brommer. Met een elektrische fiets voelt het alsof je altijd wind mee hebt.


E-bike kinderfiets

Hoe de elektrische fiets in zijn beginjaren nog een behoorlijk stoffig imago had onder de jeugd, wordt dit sinds die tijd alleen maar beter. De e-bike is populair onder kinderen en dat is niet zomaar. Veel kinderen wonen al snel minimaal 10 kilometer van school vandaan, dus ze hebben natuurlijk niet iedere dag zin om dit stuk af te leggen.

Een elektrische fiets houdt de kinderen in beweging en is daarom nog steeds erg gezond. Maar niemand zal klagen over een beetje comfort en luxe, door de ondersteuning van een elektrische motor.

Als je meetrapt, kun je snelheden van maximaal 25 kilometer per uur behalen. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde fietssnelheid van 15 kilometer per uur. In Nederland rijden er op dit moment al bijna 2 miljoen elektrische fietsen rond.


Elektrische fiets jeugd

Het aanbod van de elektrische fietsen blijft constant groeien. Dat is niet zomaar. De vraag naar moderne elektrische fietsen is groter dan ooit. Er bestaan een heleboel elektrische fietsen zoals de elektrische moederfiets, mountainbike en de speed pedelecs maar de populariteit van de transportfiets gaat momenteel erg hard.

Voor de jeugd is de elektrische transportfiets het meest ideaal. De transportfiets is erg praktisch voor scholieren vanwege het handige rekje aan de voorkant. Daar kan je eenvoudig een krat of mand monteren waar de de zware schooltas ingaat.

De elektrische transportfiets is haast niet meer te onderscheiden van de niet elektrische versie en naast de voordelen van elektrisch fietsen is het uiterlijk van de hippe e-bikes wat het aantrekkelijk maakt voor de schoolgaande jeugd.


Elektrische kinderfiets

Op zoek naar een elektrische kinderfiets? Voor de echte kleintjes is de elektrische fiets nog niet op de markt, maar voor de jeugd wordt het aanbod steeds groter. De elektrische transportfietsen zijn tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een normale transportfiets. Een groot bijkomend voordeel van de grote vraag naar hippere e-bikes, is dat het aanbod in het lagere prijssegment ook steeds ruimer wordt.

De elektrische fiets is nog steeds niet goedkoop, maar als je hem afweegt tegen een jaarlijks terugkerend busabonnement, haal je de kosten er wel uit.

De elektrische transportfietsen in dit lagere prijssegment hebben vaak wat minder technische snufjes dan de duurdere modellen, maar deze e-bikes zijn nog steeds erg betrouwbaar met een standaard accu en drie ondersteuningsstanden.


KOOPGIDS: beste schoolfiets 2018

Op zoek naar de beste schoolfiets van 2018?
Bekijk hieronder de 12 populairste en best geteste elektrische schoolfietsen van dit moment, gesorteerd van prijs laag naar hoog of klik hier voor meer fietsen.

Wij vergelijken dagelijks de prijzen tussen de verschillende shops en laten zien waar je het voordeligst uit kunt zijn. Zo betaal jij nooit te veel voor je nieuwe schoolfiets.

Moet je een flink stuk fietsen met een zware schooltas? Dan is de transportfiets de ideale schoolfiets. Plaats de tas niet op je rug maar gebruik een fietskrat. Fietskratten zijn in vele kleuren verkrijgbaar en los te bestellen bij een fietsenwinkel of online te verkrijgen. Een universele fietskrat kan eenvoudig gemonteerd worden met de bijgeleverde tiewraps. Heb je liever geen transportfiets? Ga dan voor een stadsfiets.


Top nr. 1

icon: Cortina E-U4 Transport N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-

Cortina E-U4 Transport N3 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.349,-

Top nr. 2

icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-

Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames

Fietsenconcurrent.nl

€ 1.349,-

Top nr. 3

icon: Cortina E-U4 Transport N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-

Cortina E-U4 Transport N7 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.429,-

Top nr. 4

icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-

Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.429,-

Top nr. 5

icon: Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames - te koop vanaf: 1.438,-

Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.438,-

Top nr. 6

icon: Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames - te koop vanaf: 1.479,-

Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames

Peter Terlouw Tweewielers

€ 1.479,-

Top nr. 7

icon: Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames - te koop vanaf: 1.529,-

Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.529,-

Top nr. 8

icon: Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-

Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 1.799,-

Top nr. 9

icon: Stella Dolce 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-

Stella Dolce 2018 Dames

Stella

€ 1.799,-

Top nr. 10

icon: Gazelle Orange C7+ HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 2.038,-

Gazelle Orange C7+ HMB 2018 Dames

Meerdere verkopers

€ 2.038,-

1

Cortina E-U4 Transport N3 2018 Dames

De Cortina E-U4 Transport N3 is een stijlvolle e-bike, doordat je bijna niet kunt zien dat de fiets elektrisch is. Daarnaast is de fiets voorzien van een frisse uitstraling.
Fabrikantcode: Cortina E-U4
Best getest: Telegraaf/Fietsersbond 2018
Motortechniek: Ecomo
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 185
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
2

Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames

icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-
icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 2018 Dames - te koop vanaf: 1.349,-
Fietsenconcurrent.nl
Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N3 is met zijn stoere uiterlijk bijna niet te herkennen als elektrische fiets. Maar met deze handige e-bike worden je dagelijkse ritjes een stuk gemakkelijker.
Fabrikantcode: Sparta Pick-Up Deluxe Smart
Best getest: Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: E-motion
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 145
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
3

Cortina E-U4 Transport N7 2018 Dames

Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - De Cortina E-U4 Transport N7 is een stijlvolle e-bike, doordat je bijna niet kunt zien dat de fiets elektrisch is. Daarnaast is de fiets voorzien van een frisse uitstraling.
Fabrikantcode: Cortina E-U4
Best getest: Telegraaf/Fietsersbond 2018 | Nationale E-bike Test 2018
Motortechniek: Ecomo
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 185
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
4

Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames

REVIEW 8.5
icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-
icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-icon: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 2018 Dames - te koop vanaf: 1.429,-
Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric N7 is met zijn stoere uiterlijk bijna niet te herkennen als elektrische fiets! Maar met deze handige e-bike worden je dagelijkse ritjes een stuk gemakkelijker. De E-motion vrijloopmotor met voorwielaandrijving biedt naar wens een comfortabele ondersteuning.
Fabrikantcode: Sparta Pick-Up Deluxe Smart Electric
Best getest: Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: E-motion
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 145
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
5

Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames

REVIEW 9.7
icon: Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames - te koop vanaf: 1.438,-
icon: Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames - te koop vanaf: 1.438,-icon: Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames - te koop vanaf: 1.438,-icon: Gazelle Miss Grace C7 HFP 2018 Dames - te koop vanaf: 1.438,-
Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - ANWB-score: 7,5! - Gazelle laat met de Miss Grace HFP zien dat elektrische fietsen er ook goed uit kunnen zien! Heerlijk genieten van het mooie weer of gewoon lekker op de fiets naar school. De Miss Grace HFP is de ideale alledaagse fiets voor jong en oud! Verkrijgbaar in zwart of wit.
Fabrikantcode: Miss Grace C7
Best getest: Winnaar Nationale E-bike Test 2018 - ANWB-score: 7,5!
Motortechniek: Panasonic
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 110
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
6

Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames

icon: Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames - te koop vanaf: 1.479,-
icon: Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames - te koop vanaf: 1.479,-icon: Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames - te koop vanaf: 1.479,-icon: Batavus CNCTD E-go Smart 2018 Dames - te koop vanaf: 1.479,-
Peter Terlouw Tweewielers
Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Batavus CNCTD E-go Smart maakt gebruik van het E-motion systeem en is dus lekker stil en eenvoudig. Een ideale fiets voor mensen die graag wat ondersteuning willen, maar die vooral korte afstanden afleggen op hun fiets en een gemakkelijk bedienbare e-bike zoeken die er ook nog eens super tof uit ziet.
Fabrikantcode: CNCTD E-go Smart
Best getest: Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: E-motion
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 145
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
7

Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames

REVIEW 9.3
icon: Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames - te koop vanaf: 1.529,-
icon: Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames - te koop vanaf: 1.529,-icon: Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames - te koop vanaf: 1.529,-icon: Cortina E-U4 Transport Raw 2018 Dames - te koop vanaf: 1.529,-
Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Cortina E-U4 Transport Raw Dames is een stevige transportfiets met een stoere 'Raw' uitstraling. Deze stijlvolle fiets met elektrische ondersteuning is door zijn looks geschikt voor jong en oud.
Fabrikantcode: Cortina E-U4 Transport Raw
Best getest: Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: Ecomo
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 185
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
8

Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames

REVIEW 9.7
icon: Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-
icon: Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-icon: Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-icon: Gazelle Miss Grace C7 HMB 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-
Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - De Gazelle Miss Grace C7 HMB is, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van een luxe elektrische middenmotor! De Miss Grace C7 HMB is daarmee de ideale fiets voor ieder doeleinde! De eBike is verkrijgbaar in 2 kleuren, zwart en roze.
Fabrikantcode: Miss Grace C7
Best getest: Winnaar Nationale E-bike Test 2018 - Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: Bosch Active Line 3
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 180
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
9

Stella Dolce 2018 Dames

icon: Stella Dolce 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-
icon: Stella Dolce 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-icon: Stella Dolce 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-icon: Stella Dolce 2018 Dames - te koop vanaf: 1.799,-
Stella
Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018 - Deze e-bike is een vrolijke elektrische transportfiets. Met de stevige voor- en achterdrager kun je voldoende bagage nemen en dankzij de elektrische ondersteuning kom je ook zwaarbeladen gemakkelijk vooruit.
Fabrikantcode: Dolce
Best getest: Beste elektrische transportfietsen AD fietstest 2018
Motortechniek: Stella
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 110
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion
10

Gazelle Orange C7+ HMB 2018 Dames

Top 5 Nationale E-bike Test 2018 - Met de Gazelle Orange C7 HMB Dames kom je altijd comfortabel en snel op jouw bestemming! Deze fiets is voorzien van alle gemakken en een sterke Bosch middenmotor met Bosch Purion display, die van ieder fietsritje een genot maken! De fiets is verkrijgbaar in zwart/sienna, grijs, roze en denim blauw.
Fabrikantcode: Orange C7+
Best getest: Top 5 Nationale E-bike Test 2018
Motortechniek: Bosch Active Line 2
Maximale snelheid met ondersteuning: 25
Maximale actieradius: 180
Uitneembare accu:
Type accu: Lithium-ion

Video elektrische schoolfiets

Steeds meer kinderen fietsen op een e-bike. Een e-bike en een elektrische fiets zijn precies hetzelfde. Het is alleen een andere benaming.

Je kan met een elektrische fiets ook gewoon fietsen. Maar als het nodig is dan kan je fietsen alsof je altijd wind mee hebt.Shops in the Spotlight

Voordelig geprijsd

Meer voordeel

UitgelichtCortina E-U 2018
Zeer populair onder scholieren

Winnaar Consumentenbond & NEB Test

NEW De beste e-bike?
Wij hebben 4 tests voor je

Wij laten je ook gelijk alle prijzen zien met onze handige prijsvergelijker

Wat is de beste elektrische fiets 2018? De beste elektrische fietsen 2018 volgens Telegraaf & Fietserbond Wat is de beste elektrische fiets 2018 volgens het AD? Wat is de beste elektrische fiets 2018 volgens de Consumentenbond?

NEW E-bike 2018
Nieuwste modellen

Wij laten je zien waar je het voordeligst uit kunt zijn!

Bekijk prijzen